GRATIS VERZENDING BOVEN €300

 - 
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Dutch
 - 
nl

WELKE SOORTEN ANABOLE STEROÏDEN ZIJN ER?

Introductie en overzicht

Zoals met elk algemeen onderwerp, met name een wetenschappelijk onderwerp zoals anabole steroïden, kan het specifieke onderwerp worden gecategoriseerd en onderverdeeld. Als het om anabole steroïden gaat, zijn er veel verschillende soorten anabole steroïden. Hoewel alle anabole steroïden dezelfde algemene functie, structuur en activiteit hebben, zijn er subtiele (en soms niet zo subtiele) verschillen tussen die de het noodzakelijk maken om het onderwerp te sub-categoriseren in families, typen of sub-categorieën.

Het eerste dat je moet begrijpen is de oorsprong van het woord ‘steroïde’. Het vindt zijn oorsprong in de Griekse taal. Het voorvoegsel van het woord (de ‘ster’ in ‘steroïde’) is afkomstig van het Griekse woord ‘stere’, wat een solide betekent. Het achtervoegsel van het woord (de ‘oid’ in ‘steroïde’) is afkomstig van het Griekse woord ‘eidos’, wat zich vertaalt naar iets met een driedimensionale structuur of vorm. De Griekse etymologie van het woord zou het voltooide woord “stereoiedes” zijn. In de Engelse taal van vandaag is het echter vertaald in het woord “steroïde” / “steroïden”.

De oorsprong van het woord ‘steroïde’ lijkt wat vaag en heeft bijna niets te maken heeft met ons huidige begrip van steroïden, wat waar is. Tenslotte heeft vrijwel alles een driedimensionale structuur. Het is heel goed mogelijk dat de wetenschappers en chemici die oorspronkelijk steroïden als zodanig ontdekten en noemden, nog niet volledig begrepen waar ze mee te maken hadden, omdat de wetenschap van steroïden toen nog in de kinderschoenen stond en dat ze alleen wisten dat ze een as- van de nog bekende chemische verbinding ontdekt hadden.

Volgens hun definitie in de chemie zijn steroïden organische verbindingen op koolstofbasis die worden gekenmerkt door een chemische structuur die bestaat uit vier cycloalkaanringen. Het totale aantal koolstofatomen dat deze ringen vormt, is gewoonlijk in het aantal van ten minste 20. Deze vier cycloalkaanringen zijn chemisch met elkaar verbonden om een ​​bijzondere unieke vorm te vormen, die een steroïde definieert. Drie van deze vier ringen (bekend als de A-, B- en C-ringen) bestaan ​​uit zes koolstofatomen, waardoor ze bekend staan ​​als cyclohexaan-ringen. De vierde ring (D-ring) bevat één minder koolstof dan de andere (het heeft er vijf in plaats van 6) en dus is het een cyclopentaan-ring. Deze vier ringstructuren staan ​​centraal in een steroïde en zijn, zoals eerder vermeld, een steroïde. Het zou de kern van de steroïde chemische stof kunnen worden genoemd. Eventuele kleine wijzigingen aan deze steroïde structuur resulteren in verschillende soorten steroïden, of een hele sub-familie of subcategorie van steroïden. Veranderingen kunnen het aftrekken of toevoegen van functionele groepen aan de vier ringen omvatten, of andere kleine veranderingen zoals het veranderen of vervangen van een zuurstof- of waterstofatoom dat deel uitmaakt van de vierringige steroïdenstructuur.

De overgrote meerderheid van de steroïden hoort eigenlijk niet bij spieropbouw, atletiek of anabolisme van spierweefsel. Er zijn eigenlijk steroïden die het spierweefsel cataboliseren (afbreken), wat precies het tegenovergestelde effect is van anabole steroïden. Er zijn letterlijk honderden, zo niet duizenden, verschillende soorten steroïden in de hele natuur zelf. Diersoorten produceren van nature verschillende soorten steroïden in hun lichaam, mensen produceren verschillende soorten steroïden, en dat geldt ook voor veel andere organismen in de natuur, zoals planten, schimmels en zelfs insecten, zoals mieren. Een voorbeeld van enkele van de steroïden die het menselijk lichaam endogeen maakt, zijn: testosteron, oestrogeen, verschillende cholesterolen, cholecalciferol (beter bekend als vitamine D) en nog veel meer. Grotendeels, in het menselijk lichaam, is cholesterol wat wordt gebruikt als het vormblok om andere steroïden te vormen door een reeks stappen van chemische reacties, gewoonlijk uitgevoerd door enzymen. Dit gebeurt in verschillende weefsels en verschillende cellen van het lichaam (dat wil zeggen de lever, teelballen, eierstokken, bijnieren, enz.). De soorten steroïden waar we het meest in geïnteresseerd zijn, zijn anabole steroïden (AS). Ze kunnen ook androgene anabole steroïden (AAS) worden genoemd. Ze worden anabole steroïden genoemd omdat de term ‘anabool’ uit het Grieks komt, wat ruwweg vertaald wordt als ‘opbouwen’. Dus in wezen betekent het woord “anabole steroïde” “weefselopbouwende steroïde”. In dit specifieke geval verwijst het woord “anabool” bijna altijd naar de opbouw van met name het spierweefsel. Ze worden ook androgene steroïden genoemd omdat het woord ‘androgeen’ verwijst naar de masculiene  eigenschappen van de steroïden, vooral bekend om hun rol in de overgang tijdens de puberteit, waarbij een jongen een man wordt.

Uiteindelijk zijn er drie basistypen anabole steroïden: testosteronderivaten, dihydrotestosteron (DHT) -derivaten en nandrolonederivaten. Dit komt omdat de drie basale anabole steroïden die van nature door het menselijk lichaam kunnen worden gevonden, zijn: testosteron, dihydrotestosteron en nandrolon. Uiteindelijk is testosteron echt de oorspronkelijke vader van alle anabole steroïden, omdat het door één lichaam wordt omgezet in dihydrotestosteron via één pad en ook via een andere weg in nandrolon wordt omgezet. Testosteron wordt gereduceerd tot DHT via een enzym dat bekend staat als 5-alpha-reductase. Nandrolon is afgeleid als bijproduct van de omzetting van testosteron in oestrogeen door het aromatase-enzym. Omdat deze drie ‘vader’-anabole steroïden zijn gemodificeerd tot verdere derivaten, hebben de derivaten zelf vaak dezelfde eigenschappen en kenmerken als de anabole steroïde waaruit ze zijn afgeleid. Er zijn echter enkele uitzonderingen op de regel, maar deze zijn, zoals vermeld, uitzonderingen op de regel. Een goed voorbeeld is wanneer we naar Dihydroteststerone (DHT) kijken, zien we dat het niet in staat is om aromatiserend te werken in oestrogeen. Het is daarom niet echt een verrassing om te zien dat de meeste DHT-derivaten dezelfde kwaliteit hebben.

Waarom zijn anabole steroïden gemodificeerd om verschillende soorten steroïden te maken? Het oorspronkelijke idee achter de wijziging van de chemische structuur van testosteron was, en is nog steeds, om een ​​type steroïde te ontdekken dat in staat zou zijn om alle voordelen van testosteron in het lichaam tot uitdrukking te brengen, terwijl het idealiter geen of zeer weinig van de negatieve of ongewenste effecten te weeg zou brengen. Het andere concept achter de wijziging van testosteron om analogen te genereren, is het hormoon zodanig te kunnen versterken dat de nieuwe verbinding mogelijk de gewenste effecten in een veel betere of sterkere mate kan bewerkstelligen dan testosteron zelf, terwijl een lage of bestaande neveneffectverhouding. Dit is ook van groot voordeel voor de geneeskunde, aangezien verschillende soorten steroïden en steroïde-analogen kunnen worden aangevuld om de behandeling van verschillende ziekten en stoornissen beter te behandelen. Deze wijzigingen kunnen mogelijk ook resulteren in een anabole steroïde-derivaat dat kan worden gebruikt voor medische patiënten waarbij het gebruik van testosteron mogelijk niet geschikt is, zoals vrouwelijke patiënten, kinderen of oudere patiënten.  Sommige anabole steroïden vertonen geen snelle massa- en gewichtstoenames als gevolg van waterophoping of oestrogene vetversterking (dat wil zeggen Stanozolol, ook bekend als Winstrol en Oxandrolone, ook bekend als Anavar). Winstrol en Anavar zijn daarom meestal beter geschikt voor atleten en bodybuilders die in snelheid- en kracht willen toenemen zonder de belemmering van snelle massa en bulk, dit soort steroïden meestal geen zware toename in kracht opleveren. Op het gebied van snelle massa-, bulk- en krachtwinsten observeren we anabole steroïden zoals Methandrostenolone (Dianabol), Oxymetholone (Anadrol) of zelfs Testosteron zelf. Deze verbindingen hebben de neiging om snelle winst te boeken in massa, gewicht en kracht, die bodybuilders aan trekken voor bulken fasen, powerlifters, strongmen, etc.

Welke anabole steroïde bepaalt de standaard en waar staan de woorden Anabole en Androgene precies voor?

Omdat er zoveel verschillende soorten steroïden zijn, moeten we onszelf afvragen wat de anabole steroïden standaard is waarmee alle andere soorten anabole steroïden worden gemeten? Het antwoord is de oorspronkelijke vader van allemaal: testosteron. Net als hoe de Celsius-temperatuurschaal zijn basisreferentiepunt op het kook- en vriespunt van water baseert (respectievelijk 100 en 0 graden Celsius), is het anabole steroïde basisreferentiepunt Testosteron, waarvan is vastgesteld dat het een anabole beoordeling van 100 heeft, en een androgene score van 100. Ter vergelijking, bijvoorbeeld Trenbolone – een Nandrolone-derivaat – is geregistreerd met een anabole en androgene score van 500. Dit betekent dat Trenbolone vijf keer de sterkte van Testosteron is, zowel in zijn anabole- als in zijn androgene effecten.

Testosteronderivaten en analogen

Geen anabole steroïde zou vandaag bestaan ​​als Testosteron nooit ontdekt was. Daarom zijn de meest basis typen steroïden degene die rechtstreeks zijn afgeleid van testosteron. De meeste van deze stoffen houden over het algemeen dezelfde eigenschappen van testosteron zelf in, maar zoals eerder vermeld, zullen ze vanwege hun wijzigingen enigszins verschillen. Deze omvatten Methandrostenolone (Dianabol), die eigenlijk de allereerste afgeleide was van testosteron, ontwikkeld in het midden van de jaren 1950. Boldenone (Equipoise) is een andere directe afstammeling van testosteron. Deze verbindingen, zoals testosteron zelf, kunnen allemaal worden gereduceerd tot DHT door middel van het 5AR-enzym, en dus een sterkere androgene activiteit genereren als ze eenmaal zijn omgezet. Het enige verschil is dat deze verbindingen in een langzamer tempo kunnen worden omgezet in DHT (of een vergelijkbaar androgeen, zoals de omzetting van Dianabol naar Dihydromethandrostenolone) dan Testosteron. Natuurlijk, het meest voor de hand liggende verschil tussen bijvoorbeeld Dianabol en testosteron, is dat Dianabol een C17-alfa-gealkyleerde anabole steroïde is, en deze modificatie maakt het mogelijk om levermetabolisme te overleven wanneer het wordt ingenomen en oraal word toegediend. Deze C-17 alfa-alkylering resulteert ook in een sterker anabolisch effect dan testosteron (de anabole beoordeling van Dianabol is 210). Dianabol, zoals testosteron, is gevoelig voor aromatisering in oestrogeen in het lichaam. Dezelfde eigenschap geldt voor Equipoise, hoewel is aangetoond dat deze minder snel aromatiseert in oestrogeen dan testosteron.

Dihydrotestosteron derivaten en analogen

Dihydrotestosteron-derivaten zijn soorten steroïden die gemodificeerde afstammelingen van DHT-oorsprong zijn. Wat interessant is om op te merken is dat wanneer we naar de uitgebreide lijst van soorten steroïden kijken, de meerderheid daarvan DHT-derivaten zijn. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat Dihydrotestosteron enkele van de meest gewenste voordelen voor de bijwerkingen in verhouding brengt, en enkele van de meest veelbelovende anabole steroïden die worden gebruikt in zowel de geneeskunde als de atletiek zijn DHT-derivate. Deze omvatten anabole steroïden zoals: Masteron (Drostanolone), Primobolan (Methenolone), Anavar (Oxandrolon), Winstrol (Stanozolol) en een aantal anderen.   Eigenaardig is dat DHT zelf voor geen anabole eigenschappen in de spieren zorgt, en dit komt omdat er een enzym in het spierweefsel is dat zeer snel reageert op DHT zodra DHT in het spierweefsel komt en het DHT ineffectief maakt door het te metaboliseren in een niet -anabolische metaboliet. De structurele veranderingen die zijn aangebracht in DHT-derivaten hebben geresulteerd in verbindingen die dit overleven en zijn daarom vrij om hun anabole effecten eenmaal in het spierweefsel uit te oefenen. De modificaties aan deze DHT-derivaten leiden ook tot sterkere anabolische krachten dan testosteron zelf, terwijl de eigenschap van DHT om niet voor aromatisering in oestrogeen te zorgen behouden blijft. Daarom zijn ongewenste oestrogene bijwerkingen in het algemeen niet van toepassing met DHT-derivaten. Dit is de reden waarom dit soort steroïden vaak worden gebruikt door atleten en bodybuilders voor vetverlies, cutting en voor toename van magere spieren zonder snelle gewichtstoename in de vorm van waterophoping en / of oestrogene vetversterking. Als gevolg hiervan bieden ze de gebruiker over het algemeen de bekende afgetrainde en harde look! Ten slotte worden DHT-derivaten zoals Winstrol bijvoorbeeld niet omgezet in een sterker androgeen op dezelfde manier als Testosteron omzet in DHT. Dit komt omdat DHT-derivaten al op DHT-basis zijn en daarom niet een tweede keer een dergelijke verandering ondergaan, omdat een dergelijke reactie onmogelijk is met het 5AR-enzym. Houd er echter rekening mee dat ze, omdat ze al van nature DHT zijn, mogelijk alleen sterke androgene effecten vertonen.

Nandrolon derivaten

Nandrolonederivaten zijn een grijs gebied, en dat komt omdat Nandrolon (Deca Durabolin) zelf in wezen is afgeleid van testosteron en er is eigenlijk maar één commercieel verkrijgbaar nandrolonederivaat en dat is Trenbolon. Nandrolon-derivaten (net als Nandrolon zelf) zijn ook bekend als 19-nor-verbindingen. Dit verwijst naar het feit dat Nandrolon (en bij uitbreiding al zijn derivaten) de 19e koolstof in zijn steroïde structuur missen, die Testosteron in vergelijking heeft. Vandaar dat ze worden aangeduid als 19-nortestosteron. Andere Nandrolon-derivaten zijn in het verleden gemaakt, maar vanwege verschillende redenen zijn ze nooit verder gekomen dan de eerste tests in klinische studies, of ze werden te onbetrouwbaar en / of ongeschikt geacht voor gebruik, medisch of anderszins. Trenbolone overkwam bijna hetzelfde. Trenbolon werd oorspronkelijk in de vroege jaren 80 van de vorige eeuw heel kort gebruikt als geneesmiddel voor mensen, maar na een korte periode werd het ongeschikt geacht voor gebruik als medicijn voor mensen van hoge kwaliteit en verwijderde de FDA het effectief van de receptmarkt. Sindsdien bestaat het officieel alleen als een diergeneesmiddel dat uitsluitend bestemd is voor gebruik door dieren en landbouwhuisdieren. Nandrolon is nauwelijks vatbaar voor aromatisering in oestrogeen, maar de modificaties van Trenbolone maken het volledig onmogelijk om te zetten in oestrogeen. Evenzo vermindert nandrolon niet tot DHT (hoewel het wel tot een sterker eigen androgeen gehalte vermindert, bekend als Dihydronandrolone, maar het doet dit tegen een fractie van het percentage dat Testosteron reduceert tot DHT). Trenbolon vermindert echter helemaal niet tot een DHT of sterker androgeen. Opgemerkt moet echter wel worden dat Trenbolone zelf extreem androgeen is (de androgene rating is 500 in vergelijking met testosteron androgene rating van 100). Dit resulteert erin dat trenbolon een verbinding is die buitengewoon krachtig is, zonder enige oestrogene bijwerkingen, die, net als DHT-derivaten, droge spiergroei bieden zonder bijwerkingen als opgeblazen uiterlijk, wallen of waterophoping.

Nandrolon is een progestine en dus hebben zijn derivaten ook dezelfde eigenschappen. Een progestageen heeft een affiniteit om te binden aan de progestine receptoren in het lichaam en Trenbolone heeft een veel sterkere affiniteit voor de progesteronreceptor dan zelfs nandrolon. Dit resulteert in 19-nor-verbindingen zoals Nandrolone en Trenbolone met enkele effecten en bijwerkingen die uniek zijn voor alle soorten steroïden. Omdat het een progestageen is, werken Nandrolon en Trenbolone dubbel onderdrukkend voor endogene testosteron productie. Door middel van een complexe reeks van wegen met betrekking tot oestrogeenniveaus, kunnen progestines ook bijdragen aan de ontwikkeling van gynaecomastie ondanks dat ze niet aromatizable zijn. Nandrolon geeft ook een kleine hoeveelheid waterretentie als bijwerking, hoewel Trenbolone dat niet doet. Veel van de progestagegerelateerde bijwerkingen zijn complex en afhankelijk van genetica en andere hormonale factoren zoals oestrogeenspiegels (meestal als gevolg van een andere hormonale factoren, hangt grotendeels af van genetica). Samenstelling die men naast Trenbolone of Nandrolone zou kunnen gebruiken die vatbaar is voor aromatisering in oestrogeen).

Met sportieve groet,
AnabolenWereld.nl
info@anabolenwereld.nl

8
  8
  Jouw winkelwagen
  Testogel Huidgel 50mg (30 zakjes)
  1 X Oorspronkelijke prijs was: €169,95.Huidige prijs is: €139,95. = 139,95
  Hulks Incredible Anavar 20mg
  1 X Oorspronkelijke prijs was: €89,95.Huidige prijs is: €74,95. = 74,95
  Zion Labs T5 Sub Zero
  1 X Oorspronkelijke prijs was: €69,95.Huidige prijs is: €49,95. = 49,95
  Unique Pharma Bulk Blend 350mg
  1 X 59,95 = 59,95
  Unique Pharma Triple Tren Blend 200mg
  1 X 59,95 = 59,95
  Unique Pharma Cut Blend 300mg
  1 X 59,95 = 59,95
  Cenforce 50 tabletten / 200mg (5 strips)
  1 X Oorspronkelijke prijs was: €99,75.Huidige prijs is: €79,95. = 79,95