GRATIS VERZENDING BOVEN €300

 - 
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Dutch
 - 
nl

Overzicht en geschiedenis van Primobolan

Methenolone wordt op de markt gebracht onder de handelsnaam Primobolan. Primobolan is beschikbaar als pil vorm en een op olie gebaseerde injecteerbare vorm. Wanneer we naar de injecteerbare vorm van Primobolan kijken, wordt dit Methenolone Enanthate genoemd. Bij het bekijken van de oraal toegediende variant wordt dit Methenolone-acetaat genoemd. Vanwege de extreem milde androgene en anabole aard wordt het vaak vergeleken met een vergelijkbare anabole steroïde, Anavar. Anavar en Primobolan verschillen echter als het gaat om de anabole sterkteclassificatie, waarbij Anavar veel sterker is.

Testosteron bepaalt de meting voor alle anabole steroïden met zijn basislijn van 100. Op a lijkt het een beoordeling van 88 te zijn, wat het in vergelijking redelijk zwak maakt. In vergelijking met de androgene beoordeling van testosteron, dat is 100, heeft Primobolan een rating tussen 44 en 57. Uiteraard geld dit  zowel voor het positieve als het negatieve. Veel mensen waarderen dat de androgene kracht zwakker is dan testosteron. Echter, de androgene zwakte maakt het minder dan wenselijk voor atletisch en bodybuilding gebruik.

Vaker wel dan niet, kiest de meerderheid van de mensen voor Primobolan in een kuur waarbij het behoud van droge spiermassa vereist is tijdens het cutten. Omdat het kracht mist met zijn anabole vermogens, wordt het bijna nooit gebruikt als onderdeel van een bulk-kuur. Gezien de geschiedenis van Primobolan, werd het voor het eerst toegelaten in 1960. Twee jaar later werden injecteerbare methylonen en Enanthate vrijgegeven, snel gevolgd door Methenolone-acetaat.

Het injecteerbare formaat werd op de markt gebracht als Nibal Depot, terwijl het orale formaat op de markt werd gebracht als Nibal. De tabletvorm kwam als een tablet van 20 mg. Niet lang nadat het op de markt kwam, werden de productierechten gekocht door Schering in West-Duitsland. Het was op dit moment dat Nibal van de Amerikaanse markten verdween en opnieuw werd opgestart onder de nieuwe merknaam Primobolan voor zowel orale als injecteerbare varianten.

Het werd de meest populaire anabole steroïde van de fabrikant. Het werd op internationaal niveau op de markt gebracht en verdween van de Amerikaanse mark en keerde nooit meer terug. Hoewel het nooit in de Verenigde Staten op de markt werd gebracht, behoudt het nog steeds zijn positie als een door de FDA goedgekeurd medicijn. Dit heeft het voor artsen in Amerika mogelijk gemaakt om Primobolan op speciale bestelling te importeren.

Kijkend naar het medische gebruik van Primobolan, wordt het vaak gebruikt voor het behandelen van spierafbraakcondities met extreem gewichtsverlies als een van de belangrijkste symptomen. Het heeft ook ee functie als een immunostimulant en voor het tegengaan van de effecten die zijn geassocieerd met chronische corticosteroïdtherapie. Andere toepassingen omvatten het behandelen van osteoporose en leeftijdsgerelateerd spierverlies. Omdat de negatieve effecten zo mild zijn, kan het ook worden gebruikt voor baby’s en kinderen om in gewicht aan te komen.

Het is gemakkelijk te zien waarom het aantrekkelijk is voor de bodybuilding en atletische sporters. Het feit dat het zeer weinig bijwerkingen heeft en weinig  androgene effecten vertoont, maakt het zeer aantrekkelijk. Zoals eerder met vele andere anabole steroïden, werd het in de jaren negentig uit markten over de hele wereld verwijderd en stopte de productie. Dit had alles te maken met toenemende niveaus van hysterie en anti-steroïde sentimenten die in de media werden geportretteerd. Dit resulteerde in de productie en verkoop van Primobolan aan een kleine selectie landen zoals Ecuador, Paraguay, Japan, Turkije en Spanje.

Als we naar het oraal toegediende methenolone-acetaat kijken, werd het uiteindelijk ook van bijna elke markt verwijderd en stopte de productie. Het is echter nog steeds te vinden in Zuid-Afrika en Japan. Over het algemeen is oraal toegediende Primobolan zeldzamer dan de injecteerbare variant. Tabletten bestaande uit 5 mg en 25 mg van Schering zijn nog steeds te vinden, maar het is uiterst zeldzaam en de hoeveelheden zijn beperkt.

 

Primobolan (Methenolone) Chemische kenmerken

Primobolan hoort thuis in de DHT-derivaten en analoga-familie. Kijkend naar de dihydrotestosteronstructuur, heeft Primobolan modificaties tussen koolstofatomen één en twee, waar het een dubbele binding bezit. Er is aangetoond dat dit helpt om de drie-ketogroep te stabiliseren. De 3-keto-groep verhoogt de anabole sterkte van het hormoon. Er moet ook worden opgemerkt dat het hormoon een toegevoegde 1-methylgroep heeft. Hierdoor kan het hormoon de afbraak en het metabolisme van de lever tegengaan.

Bij een nadere beschouwing van het orale formaat, heeft de 17-beta-hydroxylgroep een acetaatester die daaraan gebonden is. Dit biedt de anabole steroïde resistentie tegen leverafbraak en oxidatie. Er is ook aangetoond dat het effectieve biologische beschikbaarheid biedt, zowel als niet-veresterde als acetaatformaten. De injecteerbare variant bestaat uit Methenolone.

Bij de 17 bèta-hydroxygroep zit de Enanthate-ester eraan gebonden. Enanthaat wordt ook carbonzuur en ethaanzuur genoemd. De ester verandert de hormonen halfwaardetijd en afgiftesnelheid naar een langere tijdsperiode. Dit werkt vanwege de hoeveelheid tijd die het kost voor enzymen in de bloedbaan om de binding tussen het hormoon en de ester te verbreken. Zodra de Esther uit het hormoon is verwijderd, blijft pure Methenolone achter.

Primobolan (Methenolone) Eigenschappen

Omdat het een dihydro-testosteronderivaat is, bezit Primobolan veel identieke eigenschappen. Om je een idee te geven van wat we bedoelen, is Primobolan niet gearomatiseerd in oestrogeen, ongeacht de dosisgrootte. Daarom zullen degenen die Primobolan gebruiken nooit oestrogeen-gerelateerde bijwerkingen ervan ondervinden. Dit betekent dat het individu nooit een hoge bloeddruk, gynaecomastie, vetverbranding, opgeblazen gevoel of vasthouden van water zal ervaren.

Veel aromatizable anabole steroïden produceren een zachte en gezwollen look. Primobolan doet dit echter niet, waardoor het een gunstige optie is voor atleten en bodybuilders die op zoek zijn naar een compound voor gebruik tijdens de cutting fase van een anabolen kuur. Het wordt meestal gebruikt voor de cutting fase, vetverlies en pre-contest kuren. De zwakte van zijn anabolische kracht betekent echter dat het niet vaak de voorkeur geniet voor bulk -uren, kracht-kuren of droge-massa-kuren.

Als je Primobolan stackt met andere anabole steroïden, biedt Primobolan verschillende voordelen. Gebruikt als een op zichzelf staande steroïde, wordt het als bijna nutteloos beschouwd. De enige effecten die zullen worden gezien zijn wanneer het wordt genomen bij extreem hoge doses, wat niet haalbaar is vanwege de hoge kosten ervan. Daarom moet het samen met andere anabole steroïden worden gebruikt als onderdeel van een stack.

Bijwerkingen van Primobolan

Zoals we eerder in dit artikel al hebben opgemerkt, is Primobolan een dihydro-testosteronderivaat. Dit betekent dat het veel kenmerken en eigenschappen heeft die vergelijkbaar zijn met DHT. Een van de meest troostrijke feiten over Primobolan is dat het zelfs bij extreme doses niet in oestrogeen omgezet kan worden. Daarom zijn oestrogene bijwerkingen geëlimineerd en mogen niet worden ervaren.

Primobolan in de orale vorm is C-17 Alpha gealkyleerd. Normaal gesproken kan dit het risico op leverschade vergroten, maar Primobolan heeft nooit hepatotoxische effecten aangetoond. Hoewel het geen meetbare nadelige effecten in de lever heeft, komt het nog steeds met een klein niveau van hepatotoxiciteit. Dit is belangrijk om te begrijpen omdat zeer hoge doses en lange kuur het risico op hepatotoxiciteit verhogen. Tot op heden is er één strefgeval gemeld van een bloedarm persoon die Primobolan had voorgeschreven. Het is belangrijk om te herhalen dat extreem lang begruik wel voor problemen kan zorgen.

Hoewel veel bodybuilders en atleten Primobolanverkiezen om zijn milde anabole effecten, voorkomt het nog steeds dat het lichaam van nature Testosteron produceert en de HPTA-functie verstoort. Studies hebben aangetoond dat 15 tot 65% onderdrukking van natuurlijk testosteron elke dag kan worden ervaren met slechts 30 tot 45 mg Primobolan. Aangezien deze doses veel lager zijn dan wat nodig is voor prestatieverbetering, is het een goed idee voor de sporter in kwestie om aan het einde van van zijn kuur de juiste nakuur te nemen.

Het inzetten en kuren met Primobolan (Methenolone)

Grotendeels, wordt Primobolan gebruikt als onderdeel van een kuur van het cutten of afvallen. Het is uiterst zeldzaam dat het ooit wordt gebruikt als een middel om massa te verkrijgen of om bulk op te bouwen. De meeste mensen gebruiken het in de weken voorafgaand aan een fotosessie of wedstrijd. Het wordt vaak gebruikt naast andere anabolen die vergelijkbare halfwaardetijden, eigenschappen en kwaliteiten bezitten. In feite gebruiken veel atleten en bodybuilders Testosteron cypionate, Testosterone Enanthate en Primobolan samen. Primobolan zal gedurende de eerste 8 weken worden gebruikt om de spiermassa te behouden bij het uitvoeren van een caloriearm dieet.

Andere mensen zullen het gebruiken met anabolen zoals Trenbolone Acetate en Testosterone Propionate vanwege het feit dat ze allemaal synergetisch werken, vooral wanneer we naar de halfwaardetijd kijken. Het is niet ongebruikelijk dat Primobolan wordt gebruikt met bijvoorbeeld Winstrol of Testosteron, normaal gesproken word de injectere vorm eerder gebruikt dan de tabletten. Vergeet niet dat het een slecht idee is om 2 verschillende oraal toegediende geneesmiddelen te gebruiken tijdens een bepaalde kuur.

Injecteerbaar Primobolan kan worden gebruikt in een kuur van 10 tot 12 weken, terwijl de orale vorm na gebruik van ongeveer 8 weken moet worden gestaakt.

 

Dosering van Primobolan (Methenolone)

De gebruikte dosis hangt af van het type Primobolan dat wordt gebruikt. Receptdoseringen schetsen een eerste dosering van 200 mg, gevolgd door een wekelijkse dosis van 100 mg voor de duur van de behandeling. De werkelijke dosering hangt af van de medische conditie waarvoor het is voorgeschreven. Als oraal Primobolan wordt toegediend, wordt een dosis van tussen 100 mg en 150 mg per dag aanbevolen voor een maximale periode van 8 weken. Voor bodybuilders en sporters liggen de doseringen voor de  injecteerbare Primobolan op 400 mg per week. Voor tussentijdse doses worden overal tussen 400 mg en 700 mg per week als voldoende beschouwd. Geavanceerde doses variëren van 800 mg tot 1.000 mg per week. Voor vrouwen die dit anabool gebruiken, ligt de gemiddelde dosis eenmaal per week tussen 50 mg tot 100 mg. De injecteerbare vorm is niet zo populair als de orale vorm als het gaat om vrouwelijk gebruik. Om de bijwerkingen van virilisatie te voorkomen, beginnen vrouwen meestal met een startdosering van 50 mg per dag. Alles tot 70 mg moet het risico van virilisatie voorkomen.

Als je naar de orale Primobolan kijkt, hoeft u de doses niet over de dag te splitsen. Injecteerbaar Primobolan moet worden verdeeld over twee injecties per week met gelijkmatig verdeelde dagen om een stabiele plasmaspiegels in de bloedbaan te bereiken.  Legaliteit van Primobolan (Methenolone) Als u op zoek bent naar Primobolan van farmaceutische kwaliteit, heeft u pech. Dit betekent dat de enige manier om het te vinden, van een ondergronds lab is. Er is echter een kleine hoeveelheid farmaceutische kwaliteit beschikbaar, dit is meestal de injecteerbare vorm omdat de oraal toegediende vorm uiterst zeldzaam is. Omdat Primobolan een anabole steroïde is, heeft het classificatie als een klasse 3-drug in de Verenigde Staten. Dit betekent dat het bezitten ervan zonder een geldig doktersrecept een misdrijf is en kan resulteren in strenge straffen. In andere landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, Canadaen Nederland, is het legaal om Primobolan zonder recept te bezitten en te gebruiken. Om deze reden is het altijd een goed idee om de wetten van het land waar u woont te kennen om zo te voorkomen dat er juridische stappen worden ondernomen tegen u vanwege het illegaal importeren van verboden stoffen. Als het gaat om de aanschaf van Primobolan, wenden de meeste mensen zich tot het internet. Andere manieren waarop mensen het kopen, zijn van iemand in hun plaatselijke sportschool. Het bedrag dat u daadwerkelijk betaalt, is afhankelijk van waar u het van koopt.

 

Met sportieve groet,
AnabolenWereld.nl
info@anabolenwereld.nl

 

0
    0
    Jouw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegTerug naar winkel