GRATIS VERZENDING BOVEN €300

 - 
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Dutch
 - 
nl

Wat is clenbuterol?

Clenbuterol is een steroïde-achtige chemische stof die oorspronkelijk werd ontwikkeld om astma bij paarden te behandelen, door het ontspannen van de luchtwegen in de longen van de dieren. Het medicijn is zowel een decongestivum als een bronchodilatator. Een decongestivum verdunt het bloed om de bloeddruk te verlagen, terwijl een bronchodilatator de bloedvaten verwijdt die de zuurstof transporteren, waardoor het zuurstofvolume in het bloed toeneemt.

In sommige Europese en Latijns-Amerikaanse landen is clenbuterol ook goedgekeurd als astma-medicijn voor mensen, maar in de Verenigde Staten is het een verboden stof. In de Verenigde Staten werd clenbuterol in het verleden zowel bij het fokken van dieren als bij dierenartsen gebruikt. In 1991 ontdekte de Amerikaanse voedselveiligheids- en inspectiedienst dat hij aan het vee was gevoerd, zodat de dieren meer spieren en minder vet kregen. Maar, nogmaals, in veel landen is clenbuterol illegaal voor gebruik door dieren. Het medicijn is nu helemaal controversieel vanwege het gebruik in de  bodybuilding en andere sporten.

In dit artikel leggen we uit hoe clenbuterol werkt, wanneer het wordt gebruikt en wat de risico’s zijn voor mensen die het gebruiken.

Wat doet clenbuterol?

Clenbuterol was oorspronkelijk bedoeld om astma te behandelen, maar heeft een controversiële naam gekregen vanwege het gebruik in de bodybuilding en andere sportenClenbuterol stimuleert zowel het hart als het centrale zenuwstelsel. Het heeft een soortgelijk effect op het lichaam als epinefrine en amfetamines.Het is ook een bèta-2-agonist, wat het tegenovergestelde is van een bètablokker. Hoewel een bètablokker de productie van adrenaline en noradrenaline vermindert, verhoogt clenbuterol het. Deze toename zal leiden tot een verscheidenheid aan effecten, zoals:• snelle vetverbranding• prikkelbaarheid• nervositeit• verhoogde energie• vastberadenheid

Waarom wordt clenbuterol gebruikt?

Het eerste gebruik van Clenbuterol was als een astmamedicijn. Echter, bodybuilders, topsporters en diegenen die willen afvallen, gebruiken het medicijn nu ook. Clenbuterol kan worden gebruikt als hulpmiddel bij het afvallen, omdat het metabolisme van een persoon verhoogd kan worden. Naast het verminderen van lichaamsvet en gewicht, kan de gebruiker tegelijkertijd zowel spiermassa als lichaamskracht behouden. Clenbuterol werd bekend als een soort “geheim dieet van beroemdheden” vanwege het schijnbare gebruik door verschillende beroemdheden en beroemde atleten. Een studie waarin de gegevens van twee regionale laboratoriums  in de Verenigde Staten werden onderzocht, toonden aan dat in 11 van de 13 gemelde gevallen van clenbuterol dat het middel werd gebruikt om om af te vallen of om soortgelijke redenen in de bodybuilding wereld werd gebruikt. Het World Anti-Doping Agency heeft te allen tijde het gebruik van clenbuterol verboden.

Dosering

Clenbuterol kan in pilvorm worden ingenomen of worden geïnjecteerd. Beide methoden hebben specifieke risico’s. Atleten en bodybuilders die clenbuterol gebruiken werken vaak aan een programmacyclus met aan en uit perioden. Dat zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat 2 dagen clenbuterol word ingenomen en 2 dagen niet of bijvoorbeeld een week innemen gevolgd door een week onthouding. De dosering kan variëren, afhankelijk van geslacht en tolerantie en het kan oraal worden ingenomen of worden geïnjecteerd. Beide methoden hebben risico’s. Injecties kunnen littekens of luchtbellen in het bloed veroorzaken, terwijl tabletten de lever kunnen beschadigen. Bij gebruik in Europa en Latijns-Amerika om de luchtwegen te openen in gevallen van astma, is de aanbevolen dosis 0,02-0,04 milligram (mg) per dag.

Risico’s en bijwerkingen

De reden dat clenbuterol in zoveel landen verboden is en zo controversieel is geworden, is dat er veel bijwerkingen aan zijn verbonden. Veel van de bijwerkingen zijn hetzelfde als die geassocieerd met amfetaminen, waaronder:

 • angst
 • trillen
 • hoofdpijn
 • overmatig zweten
 • verhoogde lichaamstemperatuur

Clenbuterol kan ook negatieve effecten op het hart hebben, zoals hartkloppingen, atriale fibrillatie of een onregelmatige en een vaak te snelle hartslag en problemen met de bloeddruk. Verhoogde hartslag en verwijding veroorzaakt door het medicijn kan leiden tot wat bekend staat als cardiale hypertrofie. Dit bekend een vergroting van de hartspier, wat op zijn beurt kan leiden tot een hartaanval en uiteindelijk tot de dood. Clenbuterol bevat ook dopamine, dat algemeen bekend staat als het beloningshormoon. Dopamine is nauw verbonden met verslaving. Als zodanig kan clenbuterol zeer verslavend zijn. In veel landen wordt clenbuterol verboden om te worden gebruikt bij dieren die door mensen worden geconsumeerd. In 1994 werden 140 mensen in Spanje in het ziekenhuis opgenomen na het eten van vlees dat besmet was met clenbuterol. In 2006 werden 336 mensen in Chine in het ziekenhuis opgenomen na het eten van varkensvlees wat clebuterol bevatte. Clenbuterol kan de hoeveelheid kalium verminderen die van nature in het lichaam voorkomt. Degenen die het als medicijn innemen, zullen daarom vaak ook een verhoogde hoeveelheid bananen eten om het kalium te vervangen. Atleten zullen vaak clenbuterol gebruiken naast een dieet dat rijk is aan eiwitten, matig aan koolhydraten en arm aan vet.

Huidig ​​onderzoek toont aan dat personen die clenbuterol continue gebruiken, kunnen last van bijwerkingen krijgen, zoals hartkloppingen, braken en pijn in de borst.Er is een toename van het gebruik van clenbuterol als medicijn voor bodybuilding en mensen die willen afvallen, die het via internet kopen.Maar vanwege de verborgen gevaren die verband houden met clenbuterol, kunnen er serieuze risico’s zijn voor degenen die het regelmatig nemen.Het Department of Emergency Medicine in Newton, Massachusetts, meldde twee gevallen van mensen die werden opgenomen vanwege het gebruik van clenbuterol.De mannen waren bodybuilders, in de leeftijd van 18 en 22 jaar, en hadden hartkloppingen, misselijkheid, braken en pijn in de borst kort na het innemen van clenbuterol.Het Peking Union Medical College in Beijing, China, ontdekte dat lage dosering clenbuterol minimale effecten had wanneer het op konijnen werd getest. Medicinale doseringen hadden echter aanzienlijke effecten op de hartfrequentie van de dieren en hogere doses konden zelfs tot de dood leiden.  Vooruitzicht De effecten die clenbuterol op het hart en de spieren kan hebben, zijn afhankelijk van de dosering die iemand neemt en voor hoe lang. De risico’s nemen toe met de hoogte van de dosering en de innameduur.Degenen die hoge doseringen nemen, kunnen snel bijwerkingen op de lange termijn ervaren, zoals een afname van de grootte, het gewicht, de kracht en de activiteit van het hart.Clenbuterol is om een ​​goede reden onwettig voor menselijke consumptie in de VS, en iedereen die het medicijn online koopt, moet uiterst voorzichtig zijn.

Met sportieve groet,
AnabolenWereld.nl
info@anabolenwereld.nl

8
  8
  Jouw winkelwagen
  Testogel Huidgel 50mg (30 zakjes)
  1 X Oorspronkelijke prijs was: €169,95.Huidige prijs is: €139,95. = 139,95
  Hulks Incredible Anavar 20mg
  1 X Oorspronkelijke prijs was: €89,95.Huidige prijs is: €74,95. = 74,95
  Zion Labs T5 Sub Zero
  1 X Oorspronkelijke prijs was: €69,95.Huidige prijs is: €49,95. = 49,95
  Unique Pharma Bulk Blend 350mg
  1 X 59,95 = 59,95
  Unique Pharma Triple Tren Blend 200mg
  1 X 59,95 = 59,95
  Unique Pharma Cut Blend 300mg
  1 X 59,95 = 59,95
  Cenforce 50 tabletten / 200mg (5 strips)
  1 X Oorspronkelijke prijs was: €99,75.Huidige prijs is: €79,95. = 79,95