GRATIS VERZENDING BOVEN €300

 - 
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Dutch
 - 
nl

Overzicht en geschiedenis van Winstrol (Stanozolol)

Geproduceerd onder de merk- en handelsnaam Winstrol, is het beschikbaar als zowel een injecteerbare als een orale anabole steroïde. Het wordt vaak gezien als de derde meest populaire anabole steroïde die wordt gebruikt bij zowel atleten als bodybuilders. Dianabol neemt de eerste plaats, terwijl Deca-Durabolin de tweede plaats inneemt. De meerderheid van de mensen zal hebben gehoord van Winstrol en van de beschuldigingen dat Ben Johnson, een Canadese Olympische sprinter positief getest is, tijdens de Olympische Zomerspelen 1988 in Seoul. De oorsprong gaat echter terug tot 1959 toen de details ervan werden vrijgegeven aan de wetenschappelijke en medische gemeenschap. Stanozolol werd voor het eerst op de markt van geneesmiddelen op recept verkocht door winthrop-laboratoria. In 1961 kocht het in de VS gevestigde Sterling het patent voor de Amerikaanse markt, waardoor het de merknaam Winstrol kreeg.

Winstrol kreeg goedkeuring voor gebruik bij de behandeling van een groot aantal medische problemen nadat het werd vrijgegeven als medicijn. Deze varieerden van het behandelen van spierafbraakziekten, belemmerde groei bij kinderen, het behandelen van slachtoffers van brandwonden en voor de behandeling van osteoporose. Bij gebruik voor bloedarmoede bleek het echter niet zo succesvol te zijn. Het werkingsmechanisme werkte verbazingwekkend goed op verschillende manieren. In de eerste plaats bindt het met androgeenreceptoren in plaats van niet-receptor-gemedieerde activiteit, wat de primaire functie is voor andere anabole steroïden waaronder Anadrol en Dianabol. Winstrol heeft ook een verminderde affiniteit als het zich gaat binden aan glucocorticoïde bindingsplaatsen. Het heeft ook een lagere mate van progestogene activiteit terwijl het activiteiten aanbiedt die onafhankelijk zijn van de androgeenreceptor.

Wat als uniek wordt gezien, is het Winstrol-effect op het geslachtshormoon-bindende globuline. Door de niveaus van SHBG in het lichaam te verlagen, kunnen andere anabole hormonen en vrij testosteron een activiteit van anabole aard in de spierweefsels uitoefenen. Het is ook in staat om de stimulatie van eiwitsynthese te vereenvoudigen, terwijl de synthese van collageen ook wordt versterkt in het lichaam.

De chemische kenmerken van Winstrol

Kijkend naar de chemische structuur van Winstrol, kunnen belangrijke verschillen worden opgemerkt in vergelijking met alle andere anabole steroïden. Echter, afgeleid van dihydrotestosteron, is aan de eerste cycloalkaanring een 3 – 2 Pyrazol-groep bevestigd. Bij het vergelijken van afbeeldingen van Winstrol en dihydrotestosteron zijn de verschillen zichtbaar. De drie ketogroep wordt vervangen door de hechting van de pyrazolgroepen aan de cycloalkaanring, die zijn plaats in de structuur innam. De structurele veranderingen geven Winstrol de classificatie van een heterocyclische steroïde.

Het is de pyrazolgroep die Winstrol zijn buitengewoon sterke affiniteit geeft voor binding aan de androgeenreceptoren van het spierweefsel. Omdat het een derivaat van DHT is, scheiden de wijzigingen in de structuur ervan effectief het onderscheid met dihydrotestosteron. DHT bezit veel minder activiteit in spierweefsel in vergelijking met Winstrol. Het is echter een ongelukkig feit dat twee enzymen DHT bijna onmiddellijk inactief maken zodra deze het spierweefsel binnendringt. De aanpassingen van Winstrol helpen dit probleem te voorkomen. Elke anabole steroïde behorend tot de DHT-afgeleide familie, inclusief Masteron, Primobolan, Anavar en Winstrol hebben allemaal chemische structuurmodificaties die hen aanzienlijke effectiviteit en activiteit geven bij het betreden van het spierweefsel.

Winstrol bezit ook en verhoogde anabole sterkte met een verminderde androgene sterkte als gevolg van de structuur van pyrazol. Dit is wat Winstrol scheidt van vele andere anabole steroïden, omdat androgene en anabole effecten aanzienlijk worden verminderd. Bij de 17e koolstof in de Winstrol-structuur is er een bijgevoegde methylgroep. Deze aanpassing maakt het mogelijk voor Winstrol om te overleven in de lever als het oraal word ingenomen. Het biedt ook hepatische metabolismeweerstand tegen de anabole steroïde.

De eigenschappen van Winstrol

Verschillende studies hebben aangetoond dat het primaire werkingsmechanisme van Winstrol de werking is van de binding met cellulaire androgeenreceptoren in plaats van activiteit die niet door de receptor wordt gemedieerd. Van Winstrol wordt ook gedacht dat het een minimale meetbare vorm van eigenschappen heeft die anti-progestogeen zijn als het gaat om de progesteronreceptor. Het heeft ook een verminderde affiniteit voor interacties met de glucocorticoïde bindingsplaats.  Er is geen opmerkelijke progestogene activiteit gevonden die wordt veroorzaakt door het gebruik van Winstrol.

Zoals eerder opgemerkt, heeft Winstrol een hoge affiniteit voor binding aan het geslachtshormoon-bindende globuline (SHBG). Daarom wordt er veel meer van de anabole steroïde beschikbaar gesteld in de bloedstroom, waardoor signalen worden verzonden om de spiergroei te laten beginnen. Geslachtshormoon-bindend globuline is een eiwit dat werkt door binding en gehechtheid aan de andere geslachtshormonen die in het lichaam worden aangetroffen, zoals synthetische anabole steroïden, oestrogeen en testosteron. Zodra het eiwit gehecht is aan de geslachtshormonen, maakt het ze waardeloos voor de hele tijd dat het eraan gebonden is. Het voorkomt dat geslachtshormonen hun werk doen. Winstrol heeft echter laten zien dat het de productie van SHBG in het lichaam kan onderdrukken en tegelijkertijd kan voorkomen dat het zich met anabole steroïden kan binden. Als voorbeeld, een onderzoek waarbij Winstrol oraal werd toegediend aan 25 mannelijke patiënten toonden aan dat de SHBG-niveaus daalden in slechts 3 dagen met 48,4%.

Zoals we al hebben besproken, is Winstrol afgeleide van dihydrotestosteron of DHT. Daarom is het in staat weerstand te bieden aan binding met de aromatase-enzymen en is omzetting in oestrogeen niet mogelijk. Voor velen wordt dit als een goede zaak gezien omdat extra genetisch gerelateerde bijwerkingen zoals hoge bloeddruk en vochtretentie kunnen worden vermeden. Een ander kenmerk van anabole steroïden die DHT-derivaten zijn, is hun vermogen om interactie met het 5-alfa-reductase-enzym te vermijden. Het 5-alfa-reductase-enzym is het enzym dat testosteron omzet in DHT. Aangezien Winstrol een aangepaste versie van dihydrotestosteron is, bestaat er geen mogelijkheid dat dit gebeurt.

Vanwege de structurele aanpassingen van Winstrol heeft het een veel langere halfwaardetijd. Als het gaat om het injecteerbare formaat, is de halfwaardetijd ongeveer 24 uur. Voor oraal toegediende Winstrol geldt er een halfwaardetijd ongeveer 9 uur. Bij het bekijken van de anabole en androgene sterkte ratings van Winstrol, deze zijn respectievelijk 320 en 30. Winstrol heeft een anabole sterkte die iets meer is dan drie keer die van testosteron. Testosteron is de benchmark waar alle anabole steroïden tegen worden gemeten. Testosteron heeft een antigene en anabole beoordeling van 100. Bij het bekijken van de percentages, zou Winstrol kunnen worden beschreven als 30% minder androgeen en 320% meer anabole activiteit dan testosteron.

Belangrijk om te weten is dat in tegenstelling tot bijna alle andere anabole steroïden, zowel orale als injecteerbare Winstrol-preparaten, exact dezelfde chemische structuur hebben. De meerderheid van andere anabole steroïden hebben injecteerbare preparaten die zijn veresterd om de halfwaardetijd en afgiftesnelheid te moduleren, terwijl orale anabole steroïden altijd C-17 alfa-gealkyleerd zullen zijn. Dit geeft wel enige rede tot bezorgdheid, omdat een toename van levertoxiciteit kan worden ervaren bij beide preparaten omdat ze voor 100% identiek zijn. De eerste passage door de lever wordt echter vermeden met injecteerbare Winstrol. Daarom wordt ervan uitgegaan dat het een verlaagd hepatotoxisch effect op de lever heeft dan het oraal toegediende Winstrol. Ongeacht dat feit, het is nog steeds hepatotoxisch en het gebruik zal moeten worden beperkt.

Bijwerkingen van Winstrol

Als u kijkt naar de belangrijkste bijwerkingen waar je bezorgd over moet zijn bij het gebruik van Winstrol, zijn dan ook leverproblemen, negatieve problemen met het cardiovasculaire systeem en hpta-verstoring. Zoals we al hebben uitgelegd, kan Winstrol niet worden gearomatiseerd in oestrogeen, ongeacht de dosering. Daarom zul je geen last hebben van bijwerkingen als met oestrogeen, waaronder een opgeblazen gevoel, hoge bloeddruk, vochtretentie en gynaecomastie.

Hoewel het klopt dat de androgene sterkte van Winstrol veel minder is dan die van testosteron, zijn bijwerkingen toch een mogelijkheid. Meestal worden mensen met androgeengevoeligheid waarschijnlijk getroffen. Androgene bijwerkingen omvatten bijvoorbeeld een verhoogd risico op kaalheid. Een toename van acne en vette huid. verhoogde gezichts- en lichaamshaargroei. En een verhoogd risico op goedaardige prostaathypertrofie. Veel mensen denken dat het gebruik van een 5 alfa-reductaseremmer zoals Propecia, proscar, dutasteride of finasteride de bijwerkingen helpt verlichten. Ze zullen echter niet effectief zijn voor het verminderen van bijwerkingen vanwege het feit dat Winstrol niet wordt omgezet in dihydrotestosteron. Wat bezorgtheid opwekt, is het vermogen van Winstrol voor het onderdrukken van HPTA. Uiteraard zullen alle anabole steroïden dit hebben en Winstrol bleek de productie van endogeen testosteron met 55% te verlagen met een dosering van slechts 10 milligram per dag gedurende een periode van 14 dagen. Een ander feit dat je moet weten is het hepatotoxische effect op de lever, met name de orale vorm van Winstrol. Het hepatotoxische effect op de lever werd ook aangetoond met de injecteerbare vorm van Winstrol. Daarom zal de duur van het gebruik moeten worden beperkt en mag dan niet langer dan 6 weken tot 8 weken worden gebruikt. Winstrol heeft ook schadelijke bijwerkingen die verband houden met de cardiovasculaire gezondheid. Het is bekend om zijn negatieve en gevaarlijke verandering van het cholesterolgehalte in het bloed, zelfs bij kleine doseringen van 6 mg met de orale variant. Dit geldt ook voor de injecteerbare variant van Winstrol. Bewijs suggereert ook dat zelfs kleine doseringen Winstrol cardiale hypertrofie kunnen veroorzaken.

Kuren met Winstrol

Voor het merendeel van de gevallen wordt een Winstrol-kuur normaal gesproken gebruikt met het oog op voorbereiding, cutten en vetverlies, waarbij het defineren van spieren voorop staat. Sommige mensen beweren ook dat Winstrol kan worden gebruikt voor krachttoename en het opbouwen van spiermassa. Er zijn echter veel andere anabole steroïden die doorgaans beter betaalbaar zijn en meer geschikt om deze doelen te bereiken. Over het algemeen worden Winstrol-kuren meestal gebruikt voor vetverlies en cutten. Een kuur met Winstrol bevat meestal ook een basis-steroïde zoals testosteron propionaat. De kuur wordt uitgevoerd gedurende een periode van 8 weken tot 10 weken. Sporters die een intermediate of advanced kuur uitvoeren met behulp van Winstrol of een stack van drie verschillende anabolen waaronder trenbolon acetaat, testosteron propionaat en Winstrol is gebruikelijk. Omdat Winstrol injecteerbaar minder hepatotoxisch is dan de orale variant, wordt het meestal uitgevoerd gedurende een kuur van 8 weken tot 10 weken. De orale variant van Winstrol wordt gewoonlijk gedurende 6 weken tot 8 weken gebruikt.

Het toedienen en doseren van Winstol

Als het gaat om veelzijdigheid, staat Winstrol bovenaan de lijst van anabole steroïden. De dosering van injecteerbare en orale Winstrol kan erg hoog zijn. In de medische wereld was een orale dosis van 6 mg per dag gelijk verdeeld over de dag omdat 2 mg tabletten de oorspronkelijke dosering was. De injecteerbare vorm werd eens in de twee weken voorgeschreven als een dosis van 50 milligram. Echter, als het gaat om prestaties en atletische verbetering, bieden de hierboven genoemde doseringen geen enkele hulp. Als we kijken naar het verbeteren van kracht, lichaamsbouw en atletiek, varieert een typische dosis injecteerbare Winstrol tussen 50 mg en 100 mg om de dag. In totaal komt dit neer op ongeveer 200 mg tot 400 mg per week. Als het gaat om de orale variant van Winstrol, wordt een dosis van 60 mg per dag als gangbaar beschouwd en werkt goed. Van 25 mg tot 50 mg per dag wordt ook gerapporteerd dat het goede effecten bij alle gebruikers oplevert. Het feit dat Winstrol geen krachtige anabole steroïde is die wordt gebruikt voor het opbouwen van massa of het bulken, is het niet aangeraden om de dosering te verhogen naar potentieel gevaarlijke niveaus. Voor vetverlies en definitieverbeteringen zijn de bovengenoemde doseringen ideaal. Als het gaat om vrouwen die Winstrol willen gebruiken, is het orale preparaat gedoseerd met 5 mg tot 10 mg per dag vrij gewoon. Bij deze lage doseringen is het risico op bijwerkingen en virilisatie beperkt. Het is niet gebruikelijk dat vrouwen injecteerbare Winstrol gebruiken. Sommige vrouwen gebruiken het echter om de dag met een dosering van 15 mg van in totaal 60 mg per week. Als virilisatie effecten optreden, zoals een toename van de groei van het gezichts- of lichaamshaar, een verdieping van de stem en een vergroting van de clitoris, moet de dosering worden verlaagd of gebruik worden gestaakt.

Winstrol kopen

Winstrol is de derde meest populaire en meest gebruikte anabole steroïde ter wereld. Daarom is het extreem gemakkelijk te vinden. Voor diegenen die Winstrol willen kopen, heb je geen enkele moeite om het te vinden, ongeacht waar u zich in de wereld bevindt. Inmiddels begrijpt u al dat Winstrol beschikbaar is in zowel orale als injecteerbare varianten. Bij de aanschaf van injecteerbare Winstrol wordt het gewoonlijk toegediend als suspensie op waterbasis. Sommige UGL’s zijn er echter in geslaagd om Winstrol op olie basis te maken. Deze zijn momenteel exclusief voor ondergrondse laboratoriumproducten en zijn niet verkrijgbaar als een officieel recept voor geneesmiddelen van farmaceutische kwaliteit. Als het gaat om bronnen waar u Winstrol kunt kopen, zijn er veel verschillende soorten beschikbaar. Deze variëren van persoonlijke dealers, websites en internetbronnen.

Afhankelijk van waar u Winstrol koopt, kan de prijs drastisch variëren. U dient ook op de hoogte te zijn van de wetten van het land waarin u woont. Het is van groot belang dat u weet of het legaal is te kopen, in te voeren of zonder recept te gebruiken. In de Verenigde Staten is Winstrol geclassificeerd als een gereguleerde stof volgens federale voorschriften. Ze zijn een gecontroleerde substantie klasse 3. Dit betekent dat voor het legaal aanschaffen, bezitten of gebruiken van Winstrol de persoon in kwestie een geldig doktersrecept nodig heeft. Als u geen recept heeft, wordt u dringend geadviseerd Winstrol niet in de Verenigde Staten in te voeren. Als u dit wel doet, kunt u zware straffen, waaronder hoge boetes en gevangenisstraffen krijgen.

Winstrol heeft zijn reputatie verdiend als een van de drie populairste anabole steroïden ter wereld. Zoals bij alle anabole steroïden, is het volgen van aanbevolen doseringen altijd een goed idee. De voordelen die het biedt als het gaat om het verbeteren van het lichaam, het verbeteren van de lichaamsdefinitie en het helpen bij vetverlies, helpen Winstrol naar de top van de ranglijst te blijven.

Met sportieve groet,
AnabolenWereld.nl
info@anabolenwereld.nl

0
    0
    Jouw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegTerug naar winkel